Visita a entitats del Poblenou | Centre Moral i Cultural del Poblenou
Visita a entitats del Poblenou
Sinopsi

466

Dins del Cicle de visites a entitats del barri, organitzat per Sèniors del Centre, anirem a veure l'Espai Subirachs i la seu de l’Associació d’Amics del Ferrocarril
A les 9.45 h ens trobarem al Centre. A les 10 iniciarem la visita guiada a l’Espai Subirachs. I a les 12, farem la visita a l’Associació d’Amics del Ferrocarril.
Preu: 8€ per persona
Inscripció i pagament: A secretaria fins al 13 de febrer.

Espai Subirachs

Inaugurat el 2017, a l'Espai Subirachs s'hi exposen un centenar d'obres de les diferents etapes de l'artista. Creat i gestionat per la família de l'artista, és dirigit per la Dra. Judit Subirachs Burgaya, historiadora de l'art, després de fracassar les negociacions amb l’Administració perquè l’obra del seu pare estigués en algun museu públic. Amb 300 m²  s'hi exposen escultures de materials diversos, esbossos, dibuixos, pintures, gravats, litografies, cartells, medalles i joies. Amb un recorregut cronològic es pot seguir la trajectòria, prolífica i dilatada, de l'artista i redescobrir una àmplia i polifacètica producció que ha quedat eclipsada pel ressò de la seva intervenció a la façana de la Passió de la Basílica de la Sagrada Família.

l’Associació d’Amics del Ferrocarril

 El 1944 un grup d'amics que es reunien en un local del Col·legi d’Enginyers de Barcelona per a parlar del modelisme i del ferrocarril en general s'organitzen per formar la "Asociación de aficionados a ferrocarriles en miniatura", la primera a l'Estat Espanyol.  El 1960 gaudeixen d'un primer local propi en un pis del Carrer Escudellers. El 1961 es formalitza amb RENFE un acord per tenir un ampli local social propi al primer pis de l'ala nord de l'Estació de França". Inaugurat el 1965, la seva extensió va permetre tenir grans maquetes, biblioteca i sala d'actes. El 1972 l'AAFCB aconsegueix organitzar a Vilanova i la Geltrú el XIX Congrés del modelistes europeus del ferrocarril, a l'antic dipòsit de locomotores. Aquesta serà la llavor del Museu del Ferrocarril de Vilanova, que s'inaugurarà el 1990. El 1977 va néixer la publicació CARRIL, que el 1982 es converteix en una revista de gran rigor dedicada al ferrocarril real. El 1993 RENFE lloga el local fins ara de l'AAFCB a la Universitat Pompeu Fabra i l'associació es trasllada a un soterrani de la mateixa Estació de França. Però el 2012 RENFE exigeix unes millores en seguretat pel "local-soterrani" inassolibles. L'associació decideix un canvi de seu i d'acord amb l'Ajuntament s'instal·la el 2014 al Poblenou, als baixos de Dr. Trueta 183, a nivell del carrer, a Can Gili Vell, amb un acord a 20 anys. En els seus 380 m² s'aconsegueix encabir de nou 4 maquetes, una biblioteca-sala per audiovisuals, un despatx per a CARRIL.

Horari

February
15
Dijous
09:45H

Apunta't a la Newsletter

Si voleu estar al dia de tots els esdeveniments i activitats del teatre, no dubteu a subscriure-us a la nostra newsletter per rebre informació exclusiva.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajuda a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercer per a mostrar informació diversa dels esdeveniments a les xarxes socials.
Perfecte!