5a sessió de cinema amateur | Centre Moral i Cultural del Poblenou
5a sessió de cinema amateur

5a sessió de cinema amateur

774


Tens dubtes? Contacta amb nosaltres per a més informació. Prem aquí.


Per no perdre els orígens, la sessió comença amb dos films anterior a l’era del vídeo (1980 aprox.) Enric Montón (1937-2018), fou un cineasta que es va especialitzar en cinema etnogràfic, centrat en aspectes religiosos de l’Espanya rural. Projectarem Zancos y sayas (1976, super 8, 10 min.), sobre les festes de la Magdalena en el poble d’Anguiano (La Rioja), i El latido de los cencerros (1982, super 8, 12 min.), que retrata el carnaval dels pobles de Navarra Ituren i Zubieta. El retorn de Némesi (Joan Simó, 1990, 14 min.), ens parla d’ecologia quan només en parlaven els progressistes. Némesi és la personificació de la venjança divina en la mitologia grega. La convivència entre les persones és la temàtica que aborda Fernando Usón. A Extinción II-La cuadratura de los círculos (2010, 11 min.) després d’una discussió, una parella descobrirà, tard, que la vida s’ha de prendre d’una altra manera. Els germans José i Manuel Lagares fan cinema des de ben petits. Fins i tot varen fundar la primera acadèmia d’animació amb plastilina d’Espanya i han fet passos en el món professional. Projectarem Sense cos (2006, 5 min.). El cineasta amateur és qui capta la vida de les entitats i els oficis artesans. Veurem Visita de l’AAFCB al Metro de Barcelona (2000, Pere Parera, 22 min.), guiats pel poblenoví i ferroviari integral Lluís Bruguera, i Can Biel (2012, Miquel Cervera, 25 min.) sobre aquesta forja artística de L’Espluga de Francolí. Finalitzarem amb una comèdia sobre l’amor i les afirmacions compromeses: Te quiero, de Sergi Portabella (2010, 10 min.).

 

Sessió organitzada amb la col·laboració del Centre Excursionista de Catalunya.

 

ENTRADA LLIURE · TAQUILLA INVERSA

 

*Què és la taquilla inversa? La taquilla inversa és un exercici de responsabilitat per a l'espectador, la cosa funciona així: al arribar gaudeix de l'espectacle i quan acabi la funció tu decides de forma voluntària quant pagar.


Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajuda a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercer per a mostrar informació diversa dels esdeveniments a les xarxes socials.
Perfecte!