×

Error

[OSYouTube] Alledia framework not found

L'Estel de Natzaret

0
0
0
s2smodern

 L'ESTEL de NATZARET

ESTEL NADAL 2016 17

Amb paraules de Joaquim Vilà i Folch, el teatre popular a Catalunya es recolza sobre dos pilars fonamentals: els pastorets i les passions: "Si Catalunya ha tingut una llarga tradició de teatre d'aficionats, el poble ha escollit dos espectacles com a base de la seva experiència teatral.

La primera és la senzilla, humil, tendra i casolana representació d'Els pastorets, fidelment reviscuda cada any, cita obligada que gairebé es converteix en ritus. Pastorets i Passions formen les frontisses del nostre món teatral. Hereus d'una secular tradició, aquests espectacles retornen cada any amb més força i són l'últim reducte d'una manera de fer teatre que no sé si es podria definir com a 'tradicional catalana', però sí que té uns trets característics que es repeteixen i que gairebé no trobem en cap altre tipus de representació".

 Al nostre Centre, els Pastorets de 'tota la vida' són L'Estel de Natzaret, una obra escrita per Ramon Pàmies i musicada pel pare Miquel Ferrer, que es va representar per primer cop al "Cercle Catòlic de Gràcia" el 1903. A la nostra entitat es representa des dels inicis, força abans, doncs, que a altres localitats en les quals també es fa tradicionalment de forma continuada.

De manera que L'Estel de Natzaret ha anat paral·lel a la història del Centre Moral i Cultural del Poblenou, una història de més de 100 anys.  

 

Texte: Ramon Pàmies           Música: Mn. Miquel Ferrer            Direcció: Elvira Fernández

Informació i Reserves: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Diumenge, 18 de Desembre, a les 17:30h.

Diumenge, 08 de Gener del 2017, a les 17:30h.

0
0
0
s2smodern

 

Des dels seus inicis, el Centre Moral i Cultural del Poblenou, acull les tradicionals representacions nadalenques de L'Estel de Natzaret.

Amb paraules de Joaquim Vilà i Folch, el teatre popular a Catalunya es recolza sobre dos pilars fonamentals: els pastorets i les passions: "Si Catalunya ha tingut una llarga tradició de teatre d'aficionats, el poble ha escollit dos espectacles com a base de la seva experiència teatral. La primera és la senzilla, humil, tendra i casolana representació d'Els pastorets, fidelment reviscuda cada any, cita obligada que gairebé es converteix en ritus. Pastorets i Passions formen les frontisses del nostre món teatral. Hereus d'una secular tradició, aquests espectacles retornen cada any amb més força i són l'últim reducte d'una manera de fer teatre que no sé si es podria definir com a 'tradicional catalana', però sí que té uns trets característics que es repeteixen i que gairebé no trobem en cap altre tipus de representació".

Al nostre Centre, els Pastorets de 'tota la vida' són L'Estel de Natzaret, una obra escrita per Ramon Pàmies i musicada pel pare Miquel Ferrer, que es va representar per primer cop al Cercle Catòlic de Gràcia el 1903. A la nostra entitat es representa des dels inicis, força abans, doncs, que a altres localitats en les quals també es fa tradicionalment de forma continuada. De manera que L'Estel de Natzaret ha anat paral·lel a la història del Centre Moral i Cultural del Poblenou, una història de més de 100 anys.

El text de L'Estel de Natzaret reuneix una sèrie de condicions que el fan apte per a un ventall de públic més ampli que no solament l'infantil. Hi ha gresca entre dimonis i pastors, naturalment; hi ha broma innocent de paraula i d'acció, però també hi trobem la lluita dialèctica entre Satanàs i Sant Miquel, i l'argument de la paràbola del fill pròdig que hi dóna el to d'humanitat en un terme força just.

Al Centre Moral i Cultural del Poblenou, L'Estel de Natzaret reuneix a l'escenari gairebé 100 participants, entre actors, actrius, cantants, ballarins, equips tècnics (escenografia, il·luminació, vestuari, maquillatge, perruqueria, atrezzo, efectes especials...) i l’equip de direcció. Famílies senceres hi són presents any rere any.