×

Error

[OSYouTube] Alledia framework not found
0
0
0
s2smodern

Taller de puntes al coixí 

La punta al coixí o  "fer boixets" és una tècnica manual i tradicional que consisteix en teixir peces delicades com poden ser mocadors, ventalls, estovalles...

El terme punta al coixí, o, de coixí, serveix tant per denominar la tècnica d'elaboració, com el resultat de la seva elaboració, la punta.

Amb l'ànim de compartir aquesta tradició, l'any 1995 un grup d'alumnes de la llavors anomenada Promoció de la Dona, actual Secció d'Activitats Diverses de "El Centre", iniciaven les classes de Puntes al Coixí, que comptava com a professora amb la nostra benvolguda Mª Angels Lorda, que, malauradament, ja no és amb nosaltres.

Eren una bona colla, compartien entre elles el que ja sabien i la Mª Àngels els millorava la tècnica i ensenyava nous punts. Després, cap al 2000, la Carme Miravete va prendre el relleu.

Les puntes al coixí, o boixets són un treball artesanal de fil, delicat i de gran bellesa, fruit d'entrecreuats i moviments fàcils. És una de les poques artesanies que ha resistit la mecanització i les produccions industrialitzades.

Les puntes al coixí tenen una gran tradició a Catalunya, especialment a Arenys de Mar, Arenys de Munt i l'Arboç.

La Carme, la professora, és i viu al Maresme i potser és d'allà d'on li ve aquesta tradició. Es tota una puntaire, en sap moltíssim i constantment s'està reciclant i aprenent coses noves.

Realment les alumnes fan peces increïbles, que mostren a les exposicions de la Festa Major del Poblenou

Actualment hi ha tres grups:

Dijous al matí, d'11.00h a 13.00h

Dijous a la tarda, de 16.00h a 18.00h i de 18.00h a 20.00h.

Professora: Carme Miravete

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.