×

Error

[OSYouTube] Alledia framework not found
0
0
0
s2smodern

SANTUARIS DE L’ANTIFRANQUISME

Religiosos catalans que van lluitar contra la dictadura

SantuarisSantuaris de l’antifranquisme” és un documental que explica una part oblidada de la nostra història. Recull el testimoni de les monges i capellans que van lluitar contra la dictadura franquista, tot defensant els drets humans i les llibertats de Catalunya.
A Poblenou es van viure alguns episodis d’aquesta lluita i a “Santuaris de l’antifranquisme” s’explica un capítol de la història del barri, que va tenir com a protagonista a Mossèn Joan Soler.
Soler i els altres capellans de la parròquia de Santa Maria del Taulat van fer com molts altres religiosos: van aprofitar els privilegis que tenia l’església catòlica i els van posar al servei de tots aquells que se la jugaven per aconseguir la llibertat i la democràcia. Però de vegades les coses es complicaven molt, com va ser el cas de Poblenou.

El documental explica qui eren aquestes monges i capellans antifranquistes, per què es van enfrontar a la jerarquia catòlica per defensar les llibertats polítiques, socials i nacionals, així com el preu que van pagar per estar al costat del poble.

Una producció de la Fundació Periodisme Plural
Direcció: Llúcia Oliva. Realització: Miquel Mellado

Al finalitzar la projecció del documental "Santuaris de l'antifranquisme", hi haurà un col·loqui presentat i dirigit per la periodista poblenovina Maria Favà

Dissabte 4 de febrer, a les 18:30h

ENTRADA LLIURE. Es prega puntualitat